top of page

CLASSIC REMISE

DÜSSELDORF

Classic Remise Düsseldorf
Classic Remise Düsseldorf
Classic Remise Düsseldorf

In het zuidoosten van de Duitse stad Düsseldorf bevindt zich de Classic Remise Düsseldorf. In een historisch bouwwerk dat neergezet werd in 1930 en ooit dienstdeed als loods waarin locomotieven werden onderhouden. Het gebouw werd in 2006 omgebouwd (en uitgebreid met een aanbouw) en huisvest sindsdien diverse bedrijven die zich bezighouden met de verkoop van oldtimers en youngtimers. Ook kunnen oldtimerbezitters er hun dierbaar bezit stallen (in glazen garages) en bevinden zich in het gebouw diverse specialistische bedrijven waar de oldtimerbezitter terecht kan voor onderhouds- en restauratiewerkzaamheden.

Hoewel het strikt genomen geen museum is, kan de bezoeker er wel zeven dagen per week – gratis - terecht om de te koop staande auto’s en de opgeslagen privé klassiekers te bewonderen. In het gebouw vindt deze bezoeker ook enkele auto gerelateerde winkels, zoals een boekhandel, een kledingzaak en een restaurant waar men een hapje kan eten. Ook worden er (tegen betaling) rondleidingen gegeven en kunnen delen van het gebouw afgehuurd worden voor evenementen.

Omdat de auto’s verkocht worden en de auto’s in de garages op elk moment door hun respectievelijke eigenaar opgehaald kunnen worden, is geen bezoek aan dit complex hetzelfde. De samenstelling van de auto's die je er aantreft verschilt per dag. Verwacht echter geen hele oude auto’s. Auto’s van voor 1940 tref je er weinig aan, maar opvallende auto’s van na 1970 des te meer. Liefhebbers van Ferrari, Porsche, Lamborghini en Mercedes-Benz kunnen er hun hart ophalen.

Parkeren kan er worden gedaan op het terrein zelf, maar bij evenementen kan het zijn, dat al die parkeerplekken al ingenomen zijn. Dan kan er als alternatief in de buurt geparkeerd worden, maar het vinden van een parkeerplek dichtbij de remise zal dan niet altijd meevallen.

Voor autoliefhebbers is de Classic Remise in Düsseldorf (er bestaat ook een versie in Berlijn) een aanrader en een plek waar je zeker een keer een kijkje moet hebben genomen. Het oude gebouw met zijn oldtimer aankleding zelf is ook de moeite van het bekijken waard en dat er geen entree wordt geheven kan alleen maar als een groot pluspunt worden gezien. Toch zijn er van mijn kant twee minpunten. Allereerst het aanbod. Dat is wat te eenzijdig. Er zijn helaas te weinig echt bijzondere auto’s te vinden. Daarnaast is de lichtinval flets, hetgeen terug te zien zal zijn op de foto’s die er bij honderden elke dag door de vele bezoekers gemaakt worden.

Naam: Classic Remise Düsseldorf

Waar: Harftstrasse 110a – 40591 Düsseldorf (D)

Aantal auto’s (ongeveer): 300

Bijzonderheden:

Openingstijden: elke dag van 08.00-20.00 uur

Entreeprijs: gratis

Vriendelijkheid personeel: niet van toepassing

Parkeren: op terrein van de remise zelf zijn diverse parkeerplaatsen beschikbaar.

Sfeer: oldtimers en youngtimers bekijken in een sfeervol oud gebouw.

Gebouw: historische treinremise uit 1930

Hoe lang reizen:

Vanaf Amsterdam 240 km

Vanaf Brussel 206 km

Vanaf Maastricht 111 km

 

Eindoordeel:

Een bezoek aan de remise is zeer zeker de moeite waard; bijvoorbeeld in combinatie met een dagje uit in Düsseldorf. Ga shoppen in het centrum van de stad, ga een hapje eten in de Medienhafen en bezoek tussendoor de Classic Remise Düsseldorf. Of combineer het in een weekend met het Rosengart museum in Bedburg-Rath, zo’n 45 kilometer verderop gelegen. Meer informatie over dat museum elders op deze website.

http://www.remise.de/

Classic Remise Düsseldorf
Mercedes-Benz 300 SL
Classic Remise Düsseldorf
Classic Remise Düsseldorf
Jaguar
Ferrari
Lamborghini LM002 - 1988
Classic Remise Düsseldorf
Classic Remise Düsseldorf
Classic Remise Düsseldorf
Donkervoort D8 GTO RS - 2018
Classic Remise Düsseldorf
Horch 855 Roadster - 1938
Ford GT - 2017
Ferrari
Classic Remise Düsseldorf
Delahaye 135 MS - 1947
Classic Remise Düsseldorf
IMG_5329a_Amilcar.jpg
bottom of page