top of page

CLASSIC PARK

MUSEUM

Jaguar E-Type S1 3.8 OTS 1963
Classic Park Boxtel
Isotta Fraschini Tipo 8A Castagna Roadster - 1929

Het automuseum van Classic Park te Boxtel is niet een automuseum pur sang; het is meer een museum bestaande uit de old- and youngtimers die het bedrijf bezit en verkoopt. Ook staan er een aantal auto's die in consignatie zijn gegeven. Kort samengevat: de inventaris van deze classic car dealer wordt als museum aangeboden. Dit maakt het museum in zekere zin uniek, hoewel het enigszins wel te vergelijken valt met de Classic Remise te Düsseldorf. Het aanbod van het museum verandert dus constant, omdat verkochte auto's vanzelfsprekend uit het museum verdwijnen en worden vervangen door nieuw in de verkoop genomen automobielen.

Classic Park is het levenswerk van de familie Van Dijke. Op de website geeft ze aan dat de naam Classic Park voortkomt uit de interesses in klassieke en exclusieve automobielen, kunst en natuur. Behalve het museum zijn ook de speciale events de moeite waard. Op diverse zondagen gedurende het jaar vinden er thema-events plaats, zoals Park Porsche, Collezione Italia, Pre-War, American Day, Japan Classic Day, Youngtimer Festival, Faszination Mercedes, Nationale Cabriodag, Tradition BMW, Esperienza Alfa Romeo en Best of British. Op deze dagen, waar entreegeld wordt geheven, kan de bezoeker oldtimers zien die voldoen aan het thema. Zo waren er in april van 2018 tijdens het Pre-War event ruim 50 vooroorlogse automobielen te bewonderen die vrijwel allemaal door hun respectievelijke eigenaren rijdend naar Boxtel waren gebracht en ook weer rijdend aan het einde van de dag het terrein verlieten.

De auto's in het museum staan opgesteld in een 3.500 m² grote hal, waaraan ook een restaurant en een shop is gekoppeld. Momenteel (stand begin 2019) wordt het museum verbouwd en naar verluid gaat de shop daarbij verdwijnen. Het begane grond gedeelte is ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk. Dit geldt echter niet voor het bovengedeelte van waaruit men een mooie blik kan werpen op de uitgestalde automobielen. Dit gedeelte is alleen via een trap te bereiken.

Naam: Classic Park

Waar: Koppenhoefstraat 14, 5283 VK Boxtel (20 km ten zuiden van 's-Hertogenbosch).

Aantal auto’s (ongeveer): 80

Bijzonderheden: in het museum staat de naar mijn mening mooiste auto die in Nederland te vinden is: de Isotta Fraschini Tipo 8A Castagna Roadster uit 1929. Verder staan er nog een aantal fraaie vooroorlogse oldtimers, zoals een Hall uit 1915; de enige die ooit gemaakt is.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 – 18.00 uur

Entreeprijs: wegens verbouwing is het museum tijdelijk (tot maart 2019) gratis toegankelijk. Vermoedelijk zal de inkomprijs daarna rond de 6 euro bedragen. Tijdens een evenement betaalt men de toegang tot dat evenement (zo'n 10 euro), waarbij een gratis bezoek aan het museum is inbegrepen.

Vriendelijkheid personeel: Classic Park is een familiebedrijf en dat komt tijdens het contact naar voren. Men staat altijd klaar voor de klant c.q. Museumbezoeker.

Parkeren: men kan bij een bezoek aan het museum gratis parkeren op het grote parkeerterrein voor het gebouw; tijdens events kan men gratis parkeren op een van de grasvelden. Het parkeerterrein zelf wordt dan ingenomen door de klassieke auto’s die deelnemen aan het event.

Gebouw: Classic Car en zijn museum is te vinden op het terrein van een voormalige eiersorteerderij. Het bedrijf werd in april van 2014 geopend, nadat het volledige terrein was gesaneerd en het complex gerenoveerd. Ook werden er toen zo’n 80 bomen aangeplant.

Hoe lang reizen:

Vanaf Amsterdam 103 km

Vanaf Brussel 148 km

Vanaf Maastricht 118 km

 

Classic Park heeft een aardig museum. Er staan een aantal fraaie vooroorlogse auto’s die enigszins als permanente collectie kunnen worden aangemerkt. Voor de rest wisselt het aanbod en valt er van alles te zien. Van auto’s uit de jaren vijftig tot youngtimers; van familieauto’s tot sportwagens, maar wel altijd exclusief. De beste manier om het museum te gaan bekijken is tijdens een van de vele evenementen. Er is voor elke autoliefhebber wel een evenement dat hem of haar zal aanspreken en tijdens een dergelijk evenement kan het museum ook worden bezocht. Op die manier slaat men twee vliegen in een klap en ziet men wat Classic Park als klassieke autodealer in Nederland echt uniek maakt. Voor een overzicht van de geplande evenementen zie:

http://www.classicpark.nl/festivals

www.classicpark.nl

Amilcar CGS Boattail Ch.Duval - 1925
Donnet-Zedel Model 1922 - 1927
Jaguar E-Types
Lamborghini Diablo Roadster - 1996
Maserati Khamsin - 1980
Alvis 12/50 FWD - 1928
Rolls-Royce Phantom II by Connaught - 1931
Isotta Fraschini Tipo 8A Castagna Roadster - 1929
Georges Richard Unic J3 - 1920
BMW 3.0 CSL - 1973
Lamborghini Countach 5000S - 1982
Hall - 1915
Ferrari Testarossa - 1991
Pierce-Arrow 836 Cabriolet - 1933
Bentley Continental GTC - 2007
Isotta Fraschini Tipo 8A Castagna Roadster - 1929
La Salle - 1929
Paige-Detroit 670 - 1924
Porsche 356 A Coupé - 1959
Ferrari F430 F1 Spider - 2009
Porsche 911 Turbo 3.6 - 1993
IMG_5329a_Amilcar.jpg
bottom of page