top of page

AUTOMUSEUM

MELLE

Automuseum Melle
Automuseum Melle
Automuseum Melle

Het Duitse plaatsje Melle is gelegen tussen Osnabrück en Hannover en telt sinds 1997 een automuseum. In de monumentale oude meubelfabriek van Melchersmann. Dat museum is een voortzetting en uitbreiding van een eerder museum dat van 1984 tot 1997 in Ibbenbüren te vinden was. Het museum is anders dan andere automusea in de zin dat het zo’n 2000 auto’s telt die eigendom zijn van particulieren. Zo’n 200-300 van deze voertuigen worden in het museum getoond, maar wanneer de eigenaar zijn auto zelf nodig heeft of wil gebruiken, dan wordt deze uit het museum gehaald en vervangen door een ander exemplaar. Hierdoor wisselt de collectie voortdurend en zijn er maar een paar auto’s die permanent tentoongesteld worden.

Behalve auto’s zijn er ook een paar motoren, een tractor en vele antieke kinderwagens te zien. Deze laatste staan overal tussen de auto’s opgesteld en zijn afkomstig uit een collectie kinderwagens.

Nadeel van het museum, dat drie verdiepingen telt, is dat bij veel zonneschijn het licht op allerlei ongewenste plaatsen binnenvalt. Vooral bij het fotograferen van de auto’s kan dit een probleem zijn. Ook staan de auto’s soms hutjemutje naast elkaar opgesteld, waardoor sommige auto’s slecht te bekijken zijn. Zoek maar eens tussen de foto’s de rode Lotus Eclat.

 

Naam: Automuseum Melle

Waar: Meller Pestelstraße 38-40, 49324 Melle, Duitsland (30 km ten oosten van Osnabrück)

Aantal auto’s (ongeveer): 200-300

Bijzonderheden: het museum heeft bijna alleen auto’s die eigendom van particulieren zijn. Dit betekent dat de collectie constant kan wisselen.

Openingstijden: Di-Za van 11.00-18.00 uur /  Zo van 10.00 – 18.00 uur

Entreeprijs: € 8,-

Vriendelijkheid personeel: het museum wordt gerund door liefhebbers en eigenaren van de auto’s. Die lopen constant rond en staan altijd klaar om de klant van informatie te voorzien en waar nodig te helpen.

Parkeren: men kan gratis op de binnenplaats de auto parkeren, maar ook naast het gebouw ligt een kleine gratis parkeermogelijkheid.

Gebouw: het museum is gehuisvest in een oude meubelfabriek. Twee vleugels van het gebouw doen dienst als museum. Met komt binnen op de begane grond, waar een paar auto's zijn opgesteld en via trap en lift kan men de twee etages met alle andere auto's bereiken.

Hoe lang reizen:

Vanaf Amsterdam 262 km

Vanaf Brussel 393 km

Vanaf Maastricht 297 km

 

 

Eindoordeel:

Een aardig museum, dat echter echte topstukken mist. Toch staan er nog voldoende interessante auto’s te kijk, maar zoals al geschreven, kan het zijn dat juist die auto er nu niet meer staat, omdat de collectie constant wisselt. Als u toch die kant uitgaat, zou ik dit museum combineren met dat in Einbeck. ’s Morgens dit en ’s middags dat van Einbeck. Met een bezoek van maximaal twee uren heb je dit museum wel gezien. De reis naar Einbeck duurt vervolgens een kleine twee uur (144 km), waarna er nog zo’n 2,5 uur over is om de PS.Speicher te gaan ontdekken.

https://www.automuseum-melle.de/

Automuseum Melle
Automuseum Melle
Automuseum Melle
F3 1995 Ralf Schumacher
Dürkopp 10-20 - 1908
Packard Twin Six 1/25 - 1916
Messerschmitt
Automuseum Melle
Automuseum Melle
Pierce-Arrow  by Colani - 2008
Buick Century Series 60 Type 6
Automuseum Melle
Automuseum Melle
Automuseum Melle
Automuseum Melle
IMG_5329a_Amilcar.jpg
bottom of page